איך לכתוב קורות חיים בולטים ולהשיג לעבודה מהר [2023]
מחפשים עבודה חדשה? הרושם הראשוני הוא חשוב.
בדיוק סיימתם את השירות הצבאי שלכם, החלטתם לעזוב את העבודה הקודמת או אפילו לפתוח בקריירה החדשה ועכשיו אתם מחפשים את מקום העבודה הבא שלכם?
מציאת עבודה היא אף פעם לא משימה פשוטה ודורשת הרבה מאמצים בקרב מחפשי העבודה וגם בקרב המעסיקים. קורות החיים שתגישו יהיו למעשה ההיכרות הראשונית של המעסיקים עם האדם שאתם וכמו שאתם בטח יודעים – לרושם ראשוני יש משמעות רבה! בשביל לעזור לכם לכתוב את קורות החיים הכי טובים שאפשר, ריכזנו עבורכם כמה טיפים. מוכנים?
מבנה של קו"ח אידיאלי:
- בראש הדף: שם המועמד, פלאפון, אימייל, מקום מגורים, תאריך לידה
- תקציר: כתבו בכמה מילים ובשפה פשוטה עליכם ועל הניסיון שלכם
- כישורים: רשמו ב"בולטים" את הקישורים שלכם. למשל: "בעל יכולות אוטודידקטיות גבוהות – לומד מהר ומתאים את עצמי ביעילות לעבודה הנדרשת".
- השכלה: פרטו על ההשכלה שלכם. תיכונית, אקדמית, קורסים מקצועיים וכו.
- ניסיון תעסוקתי: צרפו פירוט של הניסיון שלכם לפי שנה.
- שירות צבאי: כתבו מה עשיתם בצבא, כמה שנים הייתם בשירות, רמות סיווג, דרגה.
- שפות: ציינו אילו שפות אתם דוברים
* שימו לב לנסות להכניס את כל הקורות חיים לדף אחד.
איך לכתוב קורות חיים? דוגמא לקו"ח:
לפני הכל – חשבו
לפני שאתם מתחילים לחשוב על ניסוח קורות החיים שלכם, חשוב שתעצרו רגע ותחשבו על המשרה. תחשבו על הסיבה שבגללה אתם מחפשים דווקא את העבודה הזאת, על הניסיון שצברתם במהלך השנים והסיבות שיהפכו אתכם לעובד האידיאלי. רק אחרי שתשכנעו את עצמכם, תהיו בשלים להתחיל ולשכנע את המעסיק. ועכשיו, אפשר להתחיל.
מה נכתוב בקורות החיים?
קורות החיים שלכם, כשמם כן הם, אמורים לתת למעסיק הפוטנציאלי סקירה קצרה על החיים שלכם, עליכם ועל כל מה שנגזר מעבודה משותפת ביחד איתכם. בקורות החיים תוכלו לסדר בסדר כרונולוגי את "השתלשלות האירועים" שעברתם, תדאגו לשים את הפרטים שהמעסיק צריך לדעת עליכם ותתנו לו להכיר אתכם קצת יותר מקרוב.
איך לכתוב קורות חיים – הלכה למעשה.
החלק המשמעותי ביותר אליו חשוב שתשימו דגש בקורות החיים שלכם, הוא הרצף הכרונולוגי של האירועים שעברתם:
- ההשכלה שרחשתם – יש לכם השכלה תיכונית מלאה? איזה מקצועות הרחבתם? המשכתם ולמדתם באקדמיה?
- השירות הצבאי שלכם – איפה שירתתם? התפקיד שלכם בתחושה שלכם היה משמעותי? איזה יכולות הוא פיתח בכם?
- עבודות עבר – האם צברתם ניסיון בעבודות שקשורות למשרה שאתם מתמודדים עליה כעת? אם אין בין עבודות העבר שלכם קשר למשרת ההווה – תוכלו להסביר אלו כישורים שצברתם בהן יכולים לשמש אתכם במשרה הנוכחית.
בנוסף לפרטים האלה, חשוב שתתייחסו לפרטים היבשים שלכם (פרטי קשר, מספר תעודת זהות ותאריך לידה), מיומנויות מיוחדות שיש לכם וכן – אפילו תחומי עניין. היכרות ראשונית של המעסיק איתכם לא צריכה לגעת רק ביכולות העבודה שלכם, אלא גם באופי המיוחד שלכם ובאופי של העבודה המשותפת שתהיה לכם ביחד. לסיכום, "שלד" קורות החיים הבסיסי שלכם, צריך לכלול את הדברים הבאים (לא בהכרח בסדר הבא):
- כותרת פורמלית – "משה כהן – קורות חיים".
- פרטים יבשים – פרטי קשר, מספר ת"ז ותאריך לידה.
- "השתלשלות האירועים"
- מיומנויות – תכונות אופי שמייחדות אתכם מהאחרים.
- כישורים נוספים – כאן תוכלו לפרט על תחומי העניין שלכם והדברים שאתם אוהבים לעשות בשעות הפנאי (תוכלו אפילו להתייחס לחיית המחמד האהובה שלכם בסעיף הזה).
למה חשוב לשים לב?
ניסוח בשפה רהוטה
השפה שבה תכתבו את קורות החיים שלכם לא צריכה להיות שפה גבוהה במיוחד, אבל כן צריכה להיות פורמלית במידה מה. בסופו של דבר, שפה פורמלית מידי תיתן תחושה מנותקת וקרה ואילו "שפת רחוב" יכולה לגרום למעסיק שלכם לתפוס אתכם כאנשי מקצוע לא רציניים. הניסוח של קורות החיים הוא חלק משמעותי במיוחד ממהות המסמך – תחשבו על הניסוח כמו שצריך.
שפת המסמך
הרבה פעמים במשרות בחברות גדולות או בינלאומיות כמו חברות הייטק, עורכי דין והשקעות, נהוג להגיש קורות חיים באנגלית. במידה ואתם לא בטוחים באיזה שפה מצופה מכם להגיש את קורות החיים שלכם, תוכלו לשאול חבר קרוב מהתעשייה או להתייעץ עם מביני עניין ברשתות החברתיות.
נימה אישית
בסופו של דבר, המטרה שלכם בקורות החיים שתגישו היא להציג את עצמכם באופן החיובי ביותר. בניסוח קורות החיים תנסו לשכנע את המעסיק שאתם המתאימים ביותר לתפקיד. כשאתם עוברים על המסמך שכתבתם תאתגרו את עצמכם ותשאלו את עצמכם תוך כדי את השאלה "למה דווקא אני?", ותראו האם המסמך עונה על כך. אל תשימו פרטים שקריים ואל תנסו לשווק למעסיק דמות שאתם לא כי בסופו של דבר הפרטים האלה יתגלו וחוץ מזה, אנחנו בטוחים שאתם טובים כמו שאתם.
בחרו בטמפלייט פורמלי
בשביל לשדרג את קורות החיים שלכם, תוכלו לעצב אותם באמצעות טמפלייט מובנה שמישהו כבר הכין, או ליצור אחד בעצמכם. עיצוב קורות החיים במסגרת אלגנטית ופונט קלאסי ונעים לקריאה יהפכו את קורות החיים שלכם לרציניים ומקצועיים בהרבה.
איך לכתוב קורות חיים: התייעצו עם חברים
אחרי שכתבתם את מסמך קורות החיים שלכם, עברתם עליו בעצמכם ואפילו אתגרתם את עצמכם בשאלות – הגיע הזמן להעביר את המסמך למעסיק. אבל לפני כן, אנחנו ממליצים לכם להתייעץ עם חברים. תביאו את המסמך לחבר טוב על מנת שיבדוק טעויות הגהה, יחשוב על פרטים נוספים ששווה שתוסיפו ויגיד לכם אם הניסוח שלכם נעים לקריאה.
רק נשאר להתחיל ולכתוב!
עכשיו כשאתם יודעים קצת יותר איך לכתוב קורות חיים, ובמה חשוב להתמקד, כל מה שנשאר לכם לעשות זה רק להתחיל. חיפוש עבודה חדשה זה אף פעם לא תהליך קל וכתיבת קורות החיים יכולה לעיתים להיות מאיימת. קחו נשימה עמוקה, תקדישו לכך ערב או שניים ותגיעו בסוף למסמך הטוב ביותר. שיהיה לכם הרבה בהצלחה!
מקורות חיצוניים נוספים: