סארו - הדרך הביתה

Lion - 2016

1 שעות 58 דקות
צפו בטריילר לסרט סארו – הדרך הביתה
סארו הדרך הביתה כרזת הסרט
תוכן עניינים
• ז'אנר: ביוגרפיה, דרמה
• בימוי: גארת' דיוויס
• מפיק: יאין קנינג, אנג'י פילדר, אמיל שרמן
• תסריט: לוק דיוויס
• שפת הסרט: אנגלית, הינדי, בנגלית

סקירה

המסע המופלא חזרה לשורשים

בהודו ישנם עשרות אלפי ילדים אבודים, שהתנתקו ממשפחתם בדרך זו או אחרת והתגלגלו לחיים ברחוב, כשרבים מהם נאספים ע"י הרשויות וחיים בבית יתומים, עד (אם בכלל) שמשפחות מחליטות לאמץ אותם. סארו – הדרך הביתה הוא אולי הסרט שהכי מייצג אותם כיום. הסרט מבוסס על ספר, שנכתב ע"י סארו בריירלי על חייו האמיתיים.

ילדות אבודה

סארו גדל בכפר קטן בהודו. בגיל 5 יצא עם אחיו לקחת פחם מרכבת כדי שיוכלו לקנות חלב לאמם חד ההורית. הלילה הגיע וסארו היה עייף אז אחיו אמר לו להישאר בתחנת הרכבת עד שהוא יחזור. סארו, שנמצא לבד בחושך ומפחד, נכנס לקרון רכבת ונרדם שם. הרכבת מתחילה לנסוע וסארו מוצא את עצמו לכוד, מאוד מבולבל, לא יודע מה קורה איתו. הרכבת נוסעת יומיים ומגיעה לעיר קולקטה הנמצאת במדינה אחרת בהודו ותושביה מדברים בניב שונה. סארו יוצא אל העיר מפוחד לגמרי, הוא לא לא מבין את השפה ולא יודע מה לעשות. הוא הופך לילד רחוב שמתחנן לאוכל ושורד על שאריות עד שהרשויות לוקחות אותו אל בית יתומים. שם, זוג אוסטרלי חשוך ילדים מאמץ אותו וסארו מתחיל בחיים חדשים.

החזרה הביתה

25 שנים לאחר מכן, סארו, שכבר אוסטרלי לכל דבר ועומד להתחיל לימודי מלונאות, נתקף זיכרון לחייו הקודמים ומרגיש צורך עז לצאת למסע למצוא את הכפר בו נולד ואת משפחתו. המסע שהוא עובר פה הוא יותר מנטלי ורגשי, לעשות את הצעד אל עבר הלא נודע, צעד שאולי ישפיע בצורה בלתי הפיכה על חייו החדשים והאנשים הקרובים אליו, ויכול להסתיים במפח נפש. עלילת הסרט עוקבת אחרי הלבטים הרבים של סארו והאנשים הקרובים לו, וחיפושיו באמצעות תוכנת Google Earth אחרי מקום הולדתו. לבסוף, סארו מזהה את נוף ילדותו, את תחנת הרכבת והכפר בו הוא חי. אז הוא טס להודו ועושה את הדרך הפיזית חזרה אל המקום בו נולד.

רכבת רגשות

הסרט מצליח להעביר רגשות בצורה נפלאה. הן בסצנת הניתוק מהמשפחה, בה סארו פשוט משוטט חסר אונים בתחנת הרכבת בקולקטה, והן בסצנות המראות כמה סארו אוסטרלי, למשל זה שהוא מעדיף את נבחרת הקריקט האוסטרלית על פני ההודית. הסרט עושה שימוש נרחב בהיבטים של החברה המערבית אוסטרלית ושל ההודית. הניגוד בין נופיה הרבים של הודו – הן הטבע והן העיר המלוכלכת, לנופיה הפסטורליים של אוסטרליה. הצילום של הסרט נעשה בצורה יוצאת מהכלל ומצליח לתפוס את האווירה והנופים הקלאסיים של 2 המקומות. גם לאוכל יש כאן תפקיד חשוב. הכפר העני בו סארו גדל, גלגולו להיות נער רחוב, ולימודיו בבית היתומים כיצד להגיד פלפל באנגלית, אל מול השפע הרב שהוא רואה במקרר בבית של הוריו המאמצים. הדבר שגרם לסארו להתקף געגועים הוא מנה הודית, שחלם לאכול ממנה בילדותו. כמו כן, הסרט מדגיש את ההשפעה שיכולה להיות לטכנולוגיה בימינו. בעוד שסרטים, סדרות וספרים רבים מציינים בעיקר את החסרונות, הסרט מראה כיצד ניתן לרתום את הטכנולוגיה של היום לטובה. בסופו של דבר, Google Earth שיחקה תפקיד מכריע במציאת הכפר, שכן בלי התוכנה, לסארו היה לוקח זמן רב מאוד לחפש בהודו את הכפר ממנו בה, משימה כמעט לא אפשרית, וספק אם בכלל היה יוצא למסע מלכתחילה. עוד דבר ראוי לציון הוא הפס קול. המוזיקה (והחוסר שלה) בסרט היא פשוט מבריקה ועוזרת להעביר את תחושות היאוש, הפחד וכמו כן גם את התקווה והשמחה. מדובר בסרט מרגש שלוקח את הצופה לטלטלת רגשות מהרגע הראשון, עד לסיום סוחט הדמעות בו יש את הסרטון של 2 האמהות (האמיתיות!) נפגשות יחד עם סארו.
סארו הדרך הביתה סרט - 2016 סקירה

פרסים

🥇 ארה"ב 2017: מועמדות לאוסקר – השחקן המשני הטוב ביותר, דב פאטל
🥇 ארה"ב 2017: מועמדות לאוסקר – התסריט הטוב ביותר, לוק דיוויס
🥇 ארה"ב 2017: מועמדות לאוסקר – שחקנית המשנה הטובה ביותר, ניקול קידמן

צפו עכשיו

הקאסט הראשי

♦️ דב פאטל
♦️ סאני פאוור
♦️ רוני מארה
♦️ דייוויד ונהם
♦️ ניקול קידמן

סרטוני ביקורות מהרשת:

רוצים עוד סרטים מומלצים? יש כאן רשימה של יותר מ-1,000 סרטים טובים, וגם חדשים שאתם חייבים לראות!

מצאתם מידע שגוי? אנא עדכנו אותנו במייל [email protected] אנא עדכנו אותנו. אנו משתדלים מאוד שהכל יהיה 100% מדויק אך לעתים קורה שיש בעיות טכניות שגורמות להצגת מידע שגוי. תודה!

ספרו לנו בתגובות מה דעתכם על הסרט סארו – הדרך הביתה

שתפו חברים!

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp

ביקורות גולשים / תגובות

תמונה של מערכת Kicky
מערכת Kicky

כאן תמצאו ה-כ-ל: בין אם אתם מחפשים לקרוא על סקירות למוצרים, המלצות לסרטים חדשים בקולנוע, סדרות מומלצות בנטפליקס, חידות לילדים ומבוגרים, משפטים יפים, מדריכים במגוון תחומים ועוד.

בעטו את השעמום!
אולי זה יעניין אתכם גם: